الاثنين، 29 أبريل 2013

معكرونة البشمل بالتونة .. Spaghetti sauce and white tuna







معكرونة البشمل بالتونة


المقادير:

صلصلة البشمل :

  • 4 ملاعق كبيرة دقيق ابيض.
  • 1 ملعقة كبيرة زبدة.
  • 2 ملاعق كبيرة زيت نباتي.
  • 1 مكعب مرق ماجي.
  • 1 ملعقة طعام جبنة سائلة.
  • 1 ملعقة طعام ما يونيز
  • 1 1/2 لتر حليب.
  • 1/2 ملعقة صغيرة فلفل ابيض.
  • رشة جوز الطيب.

.......................
  • المعكرونة اي نوع .
  • ماء.
  • زيت نباتي .
  • 1 مكعب ماجي.
......................

صلصلة التونة:
  • 5 ملاعق كبيرة معجون طماطم.
  • 1 علبة تونة.
  • 1 علبة ذرة. ( او على حسب الرغبة يمكن اضافة بازلاء معها او يمكن عدم اضافة شيء اخر مع التونة )
  • 1 مكعب ماجي.
................................................

الطريقة: 

نسلق المعكرونة في الماء مع زيت نباتي ومكعب الماجي إلى ان ينضج.

الصلصة البشمل:
يوضع القدر على نار هادئة ثم نضيف إليها الزيت والزبدة والدقيق ويتم تقليبها بملعقة الخشب إلى ان يتجانس.
نضيف إليها الحليب  بالتدريج مع عملية التحريك المستمر ثم نضيف إليها بقية المكونات السابقة ثم نطفئ النار .
.................................
صلصة التونة:
يوضع مقلاة  على النار ونضع علية التونة و معجون الطماطم و الذرة ومكعب الماجي  لمدة 5 دقائق ..
........................................
الان نحضر الصينية نضع في زبدية نصف المعكرونة المسلوقة بعد تصفيتها من الماء ومعها قليل من صلصة البشمل مقدار كوب واحد ونقلبها جيدا 
ثم نضعها في الصينية بعد دهنها بالزيت 
نضيف صلصة التونة فوقها ثم نضع عليها جبنة بارميزان مبشورة.
ثم نضيف النصف الاخر من المعكرونة عليها فوق صلصة التونة ونضيف فوقها بقية صلصة البشمل ثم رشها بفتات الخبز
ندخلها في الفرن 



Spaghetti sauce and white tuna


Ingredients: 

White Sauce


  • 4 tablespoons white flour. 
  • 1 tbsp butter. 
  • 2 tablespoons vegetable oil. 
  • 1 cube Maggie broth. 
  • 1 tablespoon liquid cheese. 
  • 1 tablespoon mayonnaise 
  • 1 1/2 liters of milk. 
  • 1/2 teaspoon white pepper. 
  • Workshop nutmeg. 

....................... 

  • Any type of pasta. 
  • Water. 
  • Vegetable oil. 
  • 1 cubic Maggie. 
...................... 

Tuna sauce: 


  • 5 tbsp tomato paste. 
  • 1 can of tuna. 
  • 1 tin atom. (Or by a desire peas can be added with it or can not add something else with tuna) 
  • 1 cubic Maggie. 
................................................ 

Method: 

Langley pasta in water with vegetable oil and cubic Almagi to simmer. 

White Sauce: 
Pot is placed on the backburner and then add the oil, butter, flour and is تقليبها the wooden spoon to be in harmony. 
Gradually add milk to the process with constant stirring, then add to the rest of the previous components, and then turn off the fire. 
................................. 

Tuna sauce: 

Put a pan on fire and put attic tuna and tomato paste and corn cube Almagi to 5 minutes .. 
........................................ 
Now we get the Chinese put in a bowl half the pasta boiled after filtered from the water with a few white sauce amount of one cup and Nhrkha well and then put them in the Chinese after painted with oil add the sauce, tuna above and then put them parmesan cheese grated. Then add the other half of the pasta it up tuna and add the sauce over the rest of the white sauce and then sprinkled with bread crumbs. and still fit in the oven 


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق